languages:
In Portuguese? In English? In Arab? In Chinese? In Italian? In Russian? In Spaniard? In Japanese? In Korean? In French? In German? In Greek? In Dutch? In Hindi? In Polish? In Romanian? In Czech? In Haitian Creole? In Indonesian? In Lithuanian? In Hebrew? In Vietnamese? In Armenian? In Afrikaans?

Em Português? In English? العربية ? 中文? In Italiano? в России? En español? 日本語? 한국어에서? En Français? Auf Deutsch? Σε ελληνικα? Nederland? हिन्दी? W Polski? În română? V České? Kreyòl ayisyen? Dalam Bahasa Indonesia? Lietuvių kalba? ב עברית? Trong tiếng Việt? Ի հայերեն? In Afrikaans?

content:  Waar is de Ark?     Mystery in de afmetingen van de Ark?   Enigma in de bouw van de Ark?   Suggesties?    The New Will kwam tot intrekking van de Tien Geboden? Relatieve wetten van de God?    Relatieve wetten naar het volgende een?     Inzicht in de geboden?     Wat is het Bijbelse Archeologie? De Exodus is een feit of falsifies? Schending van de 10 geboden Nebuchadnezzar is legende? Jezus Christus bestond?

 

De Tien Geboden

Strooisel voor Life

arcaAlianca (20K)


Exodus 25:10 - 22 "Zij zorgen ervoor dat een ark van acacia hout. Twee en een half armlengten wordt haar lengte, een kubieke en een helft van zijn breedte, En een kubieke en een halve haar hoogte. U mag de overlay met puur goud, binnen en buiten wordt u de overlay, En u doet op een molding van goud omheen. U wordt gegoten vier ringen van goud voor het opgenomen en op zijn vier voeten, Twee ringen op de ene kant van het, en twee ringen aan de andere kant van het. U maakt polen van acacia hout en de overlay ze met goud. En u stelt de polen in de ringen op de zijkant van de ark aan de ark door hen. De polen blijven in de ringen van de ark; Ze worden niet uit. En u stelt in de ark de getuigenis die ik geef. "U maakt een genade zetel van puur goud. Twee en een half armlengten wordt haar lengte, en een kubieke en een helft van zijn breedte. En u doet twee cherubim van goud; Van het werk wordt gehamerd u maken, op de twee uiteinden van de genade zetel. Maak een cherubijn op het ene uiteinde en een cherubijn aan het andere eind. Van een stuk met de genade zetel wordt u op de cherubim Zijn beide uiteinden. De cherubim wordt uitgesmeerd hun vleugels boven, overshadowing de genade stoel met hun vleugels, hun gezichten de ene naar de andere; De richting van de genade zetel van de gezichten van de cherubim worden. En breng je de genade zetel op de top van de ark, En in de ark u breng het getuigenis dat ik geef. Er zal ik aan met u, en van boven de genade zetel, Uit tussen de twee cherubim dat op de ark van het getuigenis, Ik zal met u spreken over alles wat ik zal u in het gebod voor het volk van Israël. "

 Board of the Ten Commandments


 

 

 

Waar is de Ark?

Het heeft een aantal hypothesen over de lokalisatie van de Ark. Sommigen geloven dat hij in een kerk gelegen op een eiland In het Etiopy, waar er een religie waarvan de heilige doel is de Ark. En, de traditie van de cultus van de Ark legenden met het doorgeven van de tijd werden doorgegeven van generatie de generatie genereren. Anderen beweren dat het was vernietigd in het vuur van de tempel Nabucodonosor toen viel de stad. Toch heeft die geloven dat het is verborgen in de berg Nebo in Israël bevolen voor Jeremias profeet. ( Beschreven in het boek apócrifo II Macabeus 2,2-8). En, bestaat een andere lijn die meent dat wanneer U stroomde als het werd koning en zij bovenaan idool dezelfde heidense aanbeden te worden in de Behuizing waar waren de Ark, de priesters waren verwijderd dezelfde een van de plaats niet te beledigen de God, En zij hadden genomen voor een aantal onbekende plaats.

Nederlaag voor de Filisteus Toen de Israëli's was verslagen door de filisteus, deze had de Ark en zij hadden genomen aan de Tempel van Dagom in de Asdode. One bestaat dat vreemd feiten hadden plaatsgevonden: het standbeeld van Dagom verscheen 2 keer met ton Hij gesneden hoofd, ziekten (hemorroidses en ik gelegenheid van ratten) verontreinigde de bevolking van Asdode (Asdod), Inclusief vorsten en priesters. Deze gebeurtenissen hadden gemaakt met die prinsen van Asdode Ecrom oproep stuurde de Ark voor een andere v Ilistéia stad (Ekrom). Maar in Ecrom de bevolking geprotesteerd tegen de aanwezigheid van de Ark, het versturen in ruil Israël In een wagentje. De Ark bleef in grondgebied filisteu gedurende 7 maanden. In Bete - Semes wanneer de wagen gestopt, een Bete - Semites had op voor het interieur van de Ark verplaatst door de nieuwsgierigheid, en hadden zij stierf onmiddellijk. Tenslotte, de Ark werd genomen voor Quireate - Jearim, en was gedurende 20 jaar aan de zorgen van Eleazar.

In 587 v. Chr, Nabucodonosor Valt en neemt de stad Jeruzalem, en een grote brand verwoest de tempel en na dit niet hebben gesproken met de Ark. Sommige zijn ook van mening dat in de invasie, Nabucodonosor heeft genomen waarde van voorwerpen, de Ark. Maar de babilônios schreef alles dat was gestolen en zij niet hebben geen melding aan de Ark. Een andere hypothese is dat van de Ark is verwijderd van vóór de invasie en de tempel bewaard in een veilige plaats.

Geschiedenis vond plaats in Jeruzalem met de archeoloog Ronald Wyatt In dag 6 januari 1982, in een grot 7 meter onder de plaats van de crucificação, in het Calvário. Het was aan de wereld bijna 2 decennia later, een feit bewaard in het geheim aan de orde van de Joodse autoriteiten in 1982, worden verspreid op dat moment alleen in de VS Na enkele studies, de archeoloog Ronald Wyatt ging enkele conclusies: De Ark kon niet Hebben geleid voor Babilônia, in overeenstemming met de bijbelse verwijzingen. Het moet zijn verborgen op een dag treedt jaar 621 (18 ° jaar van de regering van Josias) en 586 AC, wanneer de babilônios hadden viel de stad en de tempel werd verwoest. Tenslotte, de Ark moet zijn verborgen tussen de babilônias jonken en de muur van de stad, dus niemand in Jeruzalem kon vertrekken, gezien het feit dat de stad werd totaal verwoest en dat is hoogst onwaarschijnlijk dat de Ark werd verborgen in het. Al deze overwegingen geleid tot speculaties dat de Ark zou naast een oude steengroeve die bekend werd als "Scarp van de Calvário", waar keer achter, en dat Wyatt gevonden dat was Grotto van Jeremias. Ronald Wyatt met een team uit de hollowings en verkregen uit te komen op een punt waar hij werd ontvangen door de Ark, dit indien gevestigd nauwkeurig hieronder van het punt waar de crucificação van Christus opgetreden. Zoals het oppervlak nooit zou krijgen te brengen, verstandig persoon die sommige critici van rond de wereld zou niet geloven dat haar geschiedenis, dan brak een klein stukje van een hulpmiddel, romã van ivoor, dat zij vaststelt in de grot en verliet hij het In de kamer met de Ark van het Bondgenootschap. Vanaf het oppervlak, maar hij heeft de Israëlische autoriteiten en hij geleverd romã dat hij een registratiesysteem waarmee ze behoren tot de tempel van Salomão. Momenteel vindt dit object als in de Israëlische Museum in Jeruzalem. Deze ontdekking ervan overtuigd dat de autoriteiten Wyatt kunnen zeggen dat de waarheid over de ontdekking van de Ark van het Bondgenootschap, dus tot op heden is de enige die het vinden van een object van de eerste tempel waar de Ark werd. De ontdekking zou kunnen leiden tot grote religieuze problemen en politici voor Israël, Daarom hebben de autoriteiten hadden gevraagd voor de Wyatt die gehouden de ontdekking van de Ark in het geheim. Zij vreesden een Gewelddadige reactie van een aantal radicale joden, want op andere momenten het geschil voor de berg van de tempel gegenereerd enkele bloedige Conflicten.

 

 

 

Mystery in de afmetingen van de Ark? De Gold Number verscheen van het idee om een kloof segment van rechte lijn in 2 delen, en onder de talloze mogelijkheden om deze divisie, Bestaat dat is een stuk aangenamer voor de ogen en dat zij zendt een harmonie sensatie. De waarde van de Gold Aantal Phi = 1,618033988749895 (hij ontving de naam van Phi in het eerbetoon aan de beeldhouwer en Grieks Architect Fidias dat gebruikt de verhouding in haar workmanships, ook in de gevel van de Pathernon).

Later, de Grieken had geoordeeld dat de rechthoeken waarvan de zijden bezeten dit verband een bijzondere esthetische harmonie en zij Had gegeven om de naam van het gouden of rechthoekige rechthoek van goud, met deze harmonie beschouwd als een bonanza grond. Eudoxus, een Griekse wiskundige, een reeks algemene theorema van de meetkunde en de toegepaste methode voor het bestuderen van de verhouding Geloofd te worden dat de verhouding van goud.

Leonardo de Vinci gebruikt de gouden aandeel als een belofte van perfectie, schoonheid en harmonie. In de afbeelding van de Mona Lisa, De gouden rechthoek verschijnt in lokale veelvoud, de traditionele vertegenwoordiging van de mens in de vorm van een ster van 5 Tips merkt Ratio van het goud.

Het verifiëren van de maatregelen van de ark gedicteerd voor God de Mozes, en, gezien als de afronding van de nummers, We kunnen bevestigen dat er in de ark van alle bestaande rechthoeken zijn rechthoekig van goud. Omdat God gedefinieerd deze maatregelen voor de ark?

Suggesties en Contributions

Deze site is gehouden met de juiste middelen.

Alle suggesties zijn komen goed en kan worden verzonden door de e - mail: vida@dezmandamentos.com De auteur vraagt excuus voor de fouten van de vertaling, want het is niet een specialist in deze taal. En dankzij de correcties die worden verzonden (We accepteren geen financiële bijdragen van geen soorten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The New Will kwam tot intrekking van de Tien Geboden?

In de preek van de berg, een ticket bestaat dat Christus Heer zegt: "U denk niet dat ik kwam tot intrekking van de wet of de profeten, Ik kwam niet in te trekken, kwam ik te vervullen ". Op deze manier Het in hen aan het diepe richting van alle geboden, Verklaren dat zij door middel van haar essentie te nemen om het onderwijs op de relatie met God en de mens: "Je zult de liefde u al uw God van uw hart, geheel uw ziel en al uw geest, en zal uw liefde een volgende als u precies". "In deze twee geboden als een samenvatting van alle Law ..." (Matteüs 22:37 - 40) de betekenis van de Tien Geboden uit het feit dat Zij leggen met de duidelijkheid en de nauwkeurigheid van de positie ten opzichte van de God en de relatie met de volgende. "

Sommige religieuze mannen zeggen dat de Tien Geboden zijn deel van de "wet" en we zijn niet van toepassing onszelf vandaag. E dat ik eet christenen, wij zijn "vrij van de wet '. De positie boven totaal wordt gemist. Het is van het grootste belang om te begrijpen wat hij wil zeggen de Nieuwe Will wanneer bevestigt dat we "vrij van de wet '. Het woord "recht" wordt gebruikt voor de twee - weg schrijvers van het Nieuwe Will. Enkele keren noemt zich aan de wet - Ceremonial van de Oude een Will, dat indien met betrekking ritueel stof en concernentes verordeningen manjares, drankjes, en van dit soort dingen. Van deze wet, de christenen zijn vrij in de waarheid. Maar de New Zal ook spreekt van de morele wet, die van permanente en invariante karakter en wordt vervolgd in de Tien geboden. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relatieve wetten van de God? Relatieve wetten aan de collega wezen?

De TEN COMMANDMENTS zijn normen voor het gedrag van de mens. Ze zijn samengevat morele lapsings in tien itens. De 4 eerste indien betrekking op de rechten van de mens stoppen met God, en kan worden samengevat in "Will liefde u allen, uw God, van zijn hart, Geheel uw ziel en al de overeenkomst "(TM 22,37). De andere 6 geboden indien betrekking Aan de relatie met de volgende. E, werd samengevat dus: "U zult uw liefde een volgende als u precies" (Mc 12,31).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inzicht in de COMMANDMENTS? De Tien Geboden niet alleen gericht zijn op de verbetering van het individuele gedrag. Na indien de Tien Geboden een samenleving kan worden Bereikt meer joust en gelijke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is het Bijbelse Archeologie? Archeologie is een wetenschap, de kennis op dit gebied krijgt als voor de systematische commentaar en studie, En de ontdekte feiten worden beoordeeld en geclassificeerd in een georganiseerd geheel van informatie. Archeologie is ook een samengesteld wetenschap, en daarom searchs steun in vele andere wetenschappen, zoals de chemie, De antropologie en zoölogie. Bijbelse archeologie kan worden gedefinieerd als een oude verloren voorwerp onderzoek lang geleden en vandaag Terugverdiend en dat ze verband houden met de studie van de Heilige Writs en de karakterisering van het leven in de bijbelse tijden. Archeologie - helpen bij het begrijpen van de Bijbel. Het ontsluit als was het leven in de Bijbelse tijden, Wat obscuur kaartjes van de Bijbel echt betekenen, en als de historische verhalen en de bijbelse context zij moeten worden begrepen. Archeologie - helpen bij het begrijpen van de Bijbel. Het ontsluit als was het leven in de Bijbelse tijden, wat obscuur kaartjes van de Bijbel Werkelijk betekent, en als de historische verhalen en de bijbelse context zij moeten worden begrepen. Verricht archeologisch hollowings in talrijke plaatsen van Palestina, de Syrische en andere Bijbelse land hebben gebracht Aan de oppervlakte veel blijkt dat de bijdragen voor een beter begrip of de vaststelling van de rol van de Bijbelse verhalen hebben gemaakt. Hoogleraar WF Albringht, een autoriteit in het onderwerp, maakt de volgende opmerking over Bijbelse archeologie: "Dankzij de moderne onderzoek, herkennen we nu de essentiële historicidade van het (de Bijbel).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enigma in de bouw van de Ark? In de manier zoals het was gebouwd, de Ark kan worden beschouwd wat we nu kennen als "elektrische condensator", dat is een apparaat gebruikt Voor de opslag van elektrische ladingen in de elektro - elektronische schakelingen. Een eenvoudige condensator wordt gevormd door twee afzonderlijke bladen van materiaal voor het uitvoeren van een isolerende laag, analoog materiaal naar Grondwet van de Ark. Het snel winkels elektrische ladingen in het geleidende oppervlakken, het genereren van een kwijting zodra deze platen Ece van vissen in contact komen of gevuld met aarde. Gezien de afmetingen en de gebruikte materialen in de Ark, kan worden geconcludeerd dat het om een condensator in staat te bewaren groot bedrag Van belasting, voldoende te provoceren een intense elektrische ontladingen, met enkele honderden Volts, doden die aangeraakt zonder Was goed verzorgd. De berg Horeb (of Choreb), de plaats waar zij had een tempel aan onderdak de Ark, is een rotsachtige plaats met meer dan 760m van de stijging op Plateau in de woestijn van de Sinaï, gelegen ten oosten van Egypte. Het klimaat is droog, met veel wind en bekend door de grote elektrostatische activiteit, dus ideaal voor het laden van de Ark elektrisch. Het is interessant om te detach dat de eerste elektrische condensator Het was slechts gebouwd XVIII eeuw, en de elektrische eigenschappen Ze konden alleen zijn verklaard wanneer de theorie waarbij elektrisch geladen en condensatoren totaal werd begrepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Exodus is een feit of falsifies? Zelfs vandaag de dag veel betogen dat de Exodus aflevering van het Joodse volk is een fictie. De sceptisch beweren dat de uittocht nooit opgetreden en dat er geen bewijs is dat de archeologische bewijzen Een dergelijk evenement. Maar ook, het is een feit dat niemand heeft bewezen dat het feit is een legende. Het bewijs kan worden verborgen, gelieve te noteren De handschriften van de dode zee, werden gevonden in 1947 in een grot.

Een van de grootste verhalen van alle tijd werd een nieuwe ommekeer in Hollywood. James Cameron, de regisseur die geproduceerd Titanic, is de uitvoerend producent van een documentaire Claims dat hebben ontdekt bewijs bevestigt een van de afleveringen meer De dramatische Oude Testament: de verdeling van de Rode Zee en de Joodse uittocht uit Egypte. At The Exodus Decoded ( "The Exodus Decoded"), een documentaire van 90 minuten worden Weergegeven in Amerika deze maand, Cameron en Simcha Jacobovici, de Canadese producent van de films, Vertel dat een uitbarsting van de vulkaan in de Griekse eilanden van Santorini ingeschakeld, een keten van Natuurrampen opgetekend in de Bijbel als de "10 Plagen" dat God gezonden naar Egypte Als straf voor de slavernij van de Joden.

Cameron van mening dat de verdeling van de Rode Zee zijn een tsunami Dat vernietigde het leger van de farao toen vervolgd joden tijdens de vlucht. De documentaire zegt dat het incident gebeurde niet in de Rode Zee precies, maar de kleine zee van biezen, Een gebied aan het einde van de moerassen ten noorden van de Golf van Suez. In maart is er een vis genaamd de inheemse van Mozes, De helft wit en de helft zwart, volgens populaire folkloristische wanneer zou er uit de verdeling van het water. Een onderzeese aardbeving kan hebben vrijgegeven giftig gas dat uit het water rood.

Jacobovici zei dat "de gemeenschappelijke wijsheid is dat er geen een stuk van archeologische bewijzen Dat steunt het bijbelse verhaal van Exodus. "Tot studenten joden tegenzin overeengekomen dat deze aflevering Centraal in hun geloof, elk jaar gevierd door Easter - misschien nooit gebeurd. Still, Cameron en Jacobovici vordering aan het licht hebben meer dan een dozijn archeologische relicten Om te suggereren dat de uittocht gebeurde drie eeuwen eerder dat studenten berekenen Bijbel. Voor de herinterpretatie van kunst musea in Luxor, Caïro, Athene en elders, Jacobovici datum de uittocht nabijheid van 1500 v. Chr.

Deze periode is de tijd waarin sommige geologen geloven dat de vulkaan van Santorini, De 650 km naar het noorden van Egypte, die uitbarsting in de oostelijke Middellandse Zee. Wetenschappers en historici lange speculeerden dat de "10 Plagen" geleden door Egypte Kan zijn verbonden in een "domino - effect" van natuurlijke oorzaken. De website van de documentaire stelt dat een reeks van aardbevingen kunnen worden "gedestabiliseerd het systeem Het geheel van de Nijl Delta en resulteerde in een deel in de delta dia uit de Afrikaanse continentale plaat. "

Dit zou het hoge niveau van het land rond de zee van biezen, gelovige dus hebben gevormd een moeras Saltwater rond El Balah, de reeds uitgestorven meer. "El Balah" in het Hebreeuws betekent "Waar God vernietigd." "Met andere woorden, de zee werd geopend", aldus de website. "Het water zou gedaald van het land hoog Voor laag aarde ... Providing droog land voor de Israëlieten die kunnen kruisen. Deze gebeurtenis zou ook hebben geleid tot een enorme 'verschijnsel in het water', een werkelijke tsunami. Als de golven kwamen in slechts 12 km binnen het gebied hadden vernietigd het Egyptische leger. "

De producenten van "Exodus" geloven dat het water werd door rode stoffen Chemische stoffen die vrijkomen door onderzeese bevingen. Iets dergelijks gebeurde in de meren van Kameroen, In het jaar 1986. Als de wateren waren met vergif, amfibieën springen op het strand, Zo produceren de bijbelse plaag van kikkers. Wanneer de gestorven kikkers, insecten zijn opgenomen in het corpus van hen leidt tot de plaag van sprinkhanen, Vlooien en pediculos (Pediculus humanos capitis).

Zij zouden verspreiding ziekte bij mannen, wonden en ziekten bij dieren. Dit ook zou hebben bedreigd gewassen, terwijl gedwongen de Egyptenaren te slaan korrels die kon Om te worden beschadigd. Food besmet kunnen reageren door de pest van de sterfgevallen onder oudere kinderen van de Egyptenaren, Want in tijden van schaarste, de traditie is voorstander van de oudste zoon.

Voorwaarden van de tijd die door de uitbarsting ook kon hebben veroorzaakt, de plagen van hagel en regen op de Darkness. En van de farao Ramses II seizoen is niet zo verondersteld, maar Ashmod. Als het bewijsmateriaal door de documentaire zijn echt kloppen, het is gerechtvaardigd, omdat tot nu toe niet gevonden Evidence over de Exodus. De zoekopdrachten en zoekopdrachten gerelateerd waren aan de lokale en verkeerde tijden.

Schending van de 10 geboden In de Bijbel is er een klassiek voorbeeld van een ernstige schending van de 10 geboden en de gevolgen van deze handeling. De Koning David overspel gepleegd en hij Bete Seba Zwangere. Bete Seba werd de vrouw van Urias de heteu, een van zijn meest loyale soldaten terwijl Dit Vechtende in hun oorzaak. Dit feit te verbergen heeft, heeft verschrikkelijke machinaties, en tenslotte, gepland om Urias werd gedood in de strijd die eindigde gebeurt. Ondanks King David wordt gezalfde van God, verschrikkelijke feiten voorgedaan, het kind met bete Saba overleden. , Gevolgd En de vloek van God "Wat het zwaard nooit af van je huis." Een van de zonen van David uiteindelijk een ander doden.

David echt bestond? De ontdekking van de ruïnes in de Kidron Valley, in Jeruzalem beschreven in de bijbel als woonplaatsen van koningen, kan het eerste bewijs Voor historische feiten zijn beschreven in de bijbel. En, kan de geloofwaardigheid van de wetenschap altijd afgewezen voor verhalen Het Oude Testament. Voor historici, David en zijn zoon Salomo, werden de leiders van de kleine stammen van de regio's en de boeren nooit erkend Het bestaan van Jeruzalem grandioos beschreven in Joods - Christelijke geschriften. Een zoektocht van de Israëlische archeologie, Eilat Mazar, van mening dat gevonden in het paleis van koning David.

Goliath Discovery News (on line) aangekondigd een andere ontdekking in verband met het bijbelverhaal van David's seizoen. Een fragment van aardewerk gevonden in Vertelt - Safi, in het zuiden van Israël, een van de oudste ruïnes in het land. In het fragment, een opschrift, gedateerd op ongeveer duizend jaar voor Christus, "Proto - canaanite", een archaïsche taal, bevat twee Namen van oorsprong niet - Semitische. Dit zijn de namen: "Alwt" En Wlt. "Hoofd van de opgraving, Aren Maeir van de universiteit van Bar - Ilan, Israël, gemeld dat de twee namen werden etymologisch vergelijkbaar met overeenkomstige termen in de Indo - Europese, "Goliath". De ontdekking wordt beschouwd als bewijs van de juistheid van het bijbelverhaal over de Gevecht tussen David en Goliath.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nebuchadnezzar is legende? Het bestaan van historische Nebuchadnezzar in Babylon zelf was een feit ondervraagd door critici tot ongeveer 1806, Wanneer Claudius James Rich bevestigd via een uitgebreid wetenschappelijk verslag dat de Ruïnes gevonden in de heuvels van Babil waren, In feite is de oude stad van Babylon. Tot die tijd niemand wist niets over de stad uit van het bijbelse verhaal en historici uit de oudheid, Waarvan de nauwkeurigheid was Serieus ondervraagd. De grote metropool leek te zijn opgeslokt door de woestijn. Onderzoekers Europeanen die net aangekomen in Bagdad zag de heuvels vol stof, Babil en kan er niet van uitgaan dat er Het puin Van het oude Babylon. De bakstenen met vreemde tekens en namen het huis als loutere curiositeiten. Het is dus niet ontbreken die Apregoasse dat het boek van Daniel nooit zou een echte verhaal. Maar de opgravingen die volgde op het bedrijf van Rich, begon aan te tonen dat het is sceptisch dat het mis. Tegen die tijd, Het werd ontwikkeld in de archeologie ook een intensieve studie om uit te vinden wat is geschreven in die Tabletten die werden belasten de heuvels, Het hele grondgebied. De tweede belangrijke archeologische gemaakt van de negentiende eeuw was de vertaling van cuneiforms babylons gevonden in Irak. Nieburh, Grotefend en Rawlinson waren de belangrijkste pioniers op dit gebied en ook vandaag is er geen twijfel over de loyaliteit van de meerderheid van de Teksten Vertaald. In 1899, Robert Koldewey was het verkennen van de ruïnes in Babil gevonden toen honderden bakstenen muren uit, Muren en Eigen Tempel van Ezagil dat bracht de naam van Koning Nebuchadnezzar als vertegenwoordiger van die grote gebouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezus Christus bestond? Vandaag enkele ontkennen dat Jezus in feite bestond. Sterker nog, hun bestaan en het belang is een van de weinige dingen waarover De meeste mensen gemakkelijk eens. De titel van een redactioneel van The Wall Street Journal in december 2002 zei: "De wetenschap kan niet los van Jezus." De auteur concludeert: "De meeste geleerden, met uitzondering van een paar atheïsten, Reeds aanvaard Jezus van Nazareth als een historisch karakter. " The Time magazine zei: "Je moet een zeer vruchtbare verbeelding om te zeggen dat de meest invloedrijke figuur, Niet alleen deze twee millennia, maar in de hele menselijke geschiedenis, was niet Jezus van Nazareth. " Ze voegde hieraan toe: "Het feit dat geen andere persoon uitgeoefend, niet ver door, een krachtige en blijvende invloed zoals Jezus is Een argument van gewicht. "